Totalul afișărilor de pagină

Despre mine

joi, 21 octombrie 2010

de ce nu intelege mihail poezia?








"lipsa nevoilor naturale naste monstrii consumisti"


Si mai ales nu exista timp.
Nu exista timp pentru maturarea unui nou tip de expresie.
Totul este facut in graba , experimentul in sine devenind scop , iar nu mijloc , cum ar fi si normal , pentru constructia unei modalitati de expresie artistica.
Traim intr-o lume a blazarii , a jumatatilor de masura , a inconsecventei si a inconsistentei.
Democratia sociala este inteleasa ca democratizare a expresiei artistice si astfel toti devenim poeti , romancieri , artisti plastici , mediocri si lipsiti de mesaj.O uriasa inflatie macina rafturile fiecarei librarii.Se reproduc anual milioane si milioane de artisti , Iar Arta se stransforma in mod insidios in arta.Capodopera nu mai exista , ci doar mici creatii artistice efemere si lipsite de substanta , ce populeaza universul prin multiplicare voita si nenaturala cu lipsa de sens, coeziune si valoare.
Milioane de poeti pentru milioane de ganduri.
Expresia mult dorita a comunismului "nu va mai exista pictura ci doar pictori" s-a implinit.
Ce rost mai are intr-o lume pragmatica , decisiv dinamica si haotica , a relativelor absolute si subiectivitatii egoiste pana aproape de asumare individuala , manifestarea unei stari de spirit reflexiva si contemplativa prin excelenta?
Cine mai are rabdare sa caute un inteles voit ascuns intr-o lume a solutiilor directe si imediate?
Mai este nevoie de umanitate intr-o lume a gagdgeturilor si retelelor de socializare.
Atat poezia cat si arta in general nu devine altceva decat un lux , un ornament pretios , straniu si strain unei umanitati cu interese si mobiluri axate pe o practica sociala imediata si masurabila .
Succesul social devine unul direct si absolut utilitar , se bazeaza pe rezultate imediate . cuantificabile financiar si obiectual.
Nimic nu este si nu trebuie sa fie gratuit , ori tocmai asta reprezinta expresia artistica , gratuitate ridicata la rang de necesitate , care se naste dintr-o reflectare indirecta a realului fara a-l reda in mod direct cat mai degraba simbolizand-ul in mod indirect si conotativ , grefata pe o expresie axiologica infectata emotional.
Nu mai exista rabdare , iar cum arta este in genere ambigua , multiinterpretabila , ocolind exprimarile directe cliseele imagistice sau verbale se situeaza clar in afara sferei de interes social.
Tocmai ambiguitatea intrinseca a modalitatilor de expresie artistica paveaza drumul catre inflatie , sunt folosite in contemporaneitate toate modalitatile de expresie , orice forma de expresie singulara si gratuita se doreste incarcata de nobletea unui gest artistic , zilnic se nasc si mor in mod anonim mii si mii de artisti.
Ce poate fi mai idiotic decat asta?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu